Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

de Merisor in Prajituri, 27 Sep 2014 | 6994 vizualizari

 

Negresa este preferata baiatului meu Alin.
De obicei o prefera simpla, fara creme, dar cu nuca multa.
De data aceasta m-am abatut de la regula lui si a iesit o minunatie de negresa, insa nu atat de umeda pe cat mi-as fi dorit.
Am gresit totusi ca am pus cacao neagra si a iesit inchisa la culoare, dar gustul este delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua intregi +3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri smantana
  • 200 gr unt(65%)
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata fin
  • 75 gr nuca taiata grosier
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de cafea
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
Pentru decor:
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea, ciocolata si migdale:

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.

Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.

Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe care le-am dat deoparte pentru bezea.

Adaugam treptat smantana, apoi treptat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, nuca macinata fin, esenta de cafea si nuca taiata grosier.

Omogenizam bine compozitia rezultata si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am folosit o tava de 27/40 cm, dar ar fi trebuit una de dimensiuni mai mici, pentru ca bezeaua a fost putina pentru aceasta tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului pregatim bezeaua.

Mixam cele trei albusuri cu putina sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.

Cat timpul de coacere a blatului a expirat, scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua deasupra.

Introducem din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand se rumeneste bezeaua frumos.

Lasam prajitura sa se raceasca puti, apoi o ornam cu fulgi de ciocolata amaruie si fulgi de migdale.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea, ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Constelatialeu 1

28.09.2014, 23:25

Ai dus-o la solar de s-a inegrit asa?

Lia_ 1

29.09.2014, 08:09

esti minunata
te citesc cand postezi si RSS

Merisor 1

29.09.2014, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise